• AVR Freaks

Hot!pic18f27q10 botloader using mplab x ide v5.30

Author
sridhar6994
New Member
  • Total Posts : 30
  • Reward points : 0
  • Joined: 2019/11/25 20:17:10
  • Location: 0
  • Status: offline
2020/07/13 03:56:35 (permalink)
0

pic18f27q10 botloader using mplab x ide v5.30

Hi
I am developing bootloader for pic18f27q10 microcontroller
I followed the steps as per microchip bootloader guide
But my code not gets compiled and i don't know why?
Similarly i developed small application code for only uart to send one character continuously
This code gets compiled and working fine
And also i can't able to add bootloader project in loader as shown in image
Anyone share your thoughts 
Thanks
 R Sridhar
post edited by sridhar6994 - 2020/07/14 02:38:32

Attached Image(s)

#1

4 Replies Related Threads

    sridhar6994
    New Member
    • Total Posts : 30
    • Reward points : 0
    • Joined: 2019/11/25 20:17:10
    • Location: 0
    • Status: offline
    Re: pic18f27q10 botloader using mplab x ide v5.30 2020/07/13 05:09:21 (permalink)
    0
    Hi
    I can able to build my code now
    The problem was when i am developing bootloader i should change my settings to C90 standard to support assembly commands
    whereas in my application my settings should be c99 to support some C standards
    But now i can't able to load my application hex file using unified bootloader 
    the error message i am getting is "status:attempt completed.result in console"
    Still the problem of not adding bootloader project in loader is not solved
    Please anyone share your thoughts
    Thanks
    R Sridhar
    post edited by sridhar6994 - 2020/07/14 03:50:48

    Attached Image(s)

    #2
    sridhar6994
    New Member
    • Total Posts : 30
    • Reward points : 0
    • Joined: 2019/11/25 20:17:10
    • Location: 0
    • Status: offline
    Re: pic18f27q10 botloader using mplab x ide v5.30 2020/07/15 23:09:19 (permalink)
    0
    Hi
    I am getting this error in console of boot loader application
    Please anyone share your suggestions
    Thanks
    R Sridhar

    Attached Image(s)

    #3
    ric
    Super Member
    • Total Posts : 27977
    • Reward points : 0
    • Joined: 2003/11/07 12:41:26
    • Location: Australia, Melbourne
    • Status: online
    Re: pic18f27q10 botloader using mplab x ide v5.30 2020/07/16 01:21:16 (permalink)
    0
    Are you sure it's COM1 ?

    I also post at: PicForum
    Links to useful PIC information: http://picforum.ric323.co...opic.php?f=59&t=15
    NEW USERS: Posting images, links and code - workaround for restrictions.
    To get a useful answer, always state which PIC you are using!
    #4
    sridhar6994
    New Member
    • Total Posts : 30
    • Reward points : 0
    • Joined: 2019/11/25 20:17:10
    • Location: 0
    • Status: offline
    Re: pic18f27q10 botloader using mplab x ide v5.30 2020/07/16 01:52:18 (permalink)
    0
    Hi
    Thanks for your reply
    I am using COM1 only and i have tested uart tx and rx with that COM port
    Now i can able to flash my program but my application is not running,
    even though my boot input switch is in OFF state after reset
    Thanks
    R Sridhar
    post edited by sridhar6994 - 2020/07/18 05:00:29

    Attached Image(s)

    #5
    Jump to:
    © 2020 APG vNext Commercial Version 4.5