• AVR Freaks

Helpful ReplyHot!Help on Creating Wi-Fi and Ethernet Applications Using MPLAB® Harmony Framework

Author
JnewbieD
New Member
  • Total Posts : 10
  • Reward points : 0
  • Joined: 2015/02/24 02:32:07
  • Location: 0
  • Status: offline
2020/01/17 04:35:20 (permalink)
0

Help on Creating Wi-Fi and Ethernet Applications Using MPLAB® Harmony Framework

I am using a custom board equipped with a pic32mz2048efg100 and a ATWINC1500. I am new in RTOS so I followed each step of the example (https://microchipdeveloper.com/wifi:wh) and I am stuck in WNETCOM[0]: TCP/IP stack initialization failed! I checked the ATWINC1500 pins and no initialization is performed, but the uC pins work if they are forced with portXbits. To me it seems as atwinc driver initialization isn't performed or it doesn't work. Did someone try the same example and have similar problems?
Any suggestion or help would be appreciated.
 
 
#1
JnewbieD
New Member
  • Total Posts : 10
  • Reward points : 0
  • Joined: 2015/02/24 02:32:07
  • Location: 0
  • Status: offline
Re: Help on Creating Wi-Fi and Ethernet Applications Using MPLAB® Harmony Framework 2020/01/23 09:22:24 (permalink) ☄ Helpfulby Ty Sayman 2020/04/01 18:07:13
0
An update, I found that wnetcom_tcpipStat = TCPIP_STACK_Status(sysObj.tcpip); in WNETCOM_Tasks always return SYS_STATUS_ERROR
 
An update: I found that if I modify heap size in Device & project configuration -> Project configuration -> XC32 -> xc32-ld-General -> heap size  to the value set in total heap size of RTOS configuration the wnetcom_tcpipStat become busy but the SYS_CONSOLE_PRINT stops of working. I am new on RTOS, but it seems like tasks are not execute anymore, the system is stuck in executing USB_DEVICE_Tasks and console_task_run
post edited by JnewbieD - 2020/01/30 01:49:34
#2
Ty Sayman
New Member
  • Total Posts : 2
  • Reward points : 0
  • Joined: 2014/09/24 04:09:46
  • Location: 0
  • Status: offline
Re: Help on Creating Wi-Fi and Ethernet Applications Using MPLAB® Harmony Framework 2020/04/01 18:09:31 (permalink)
0
 
Did you ever solve this?
I am seeing the exact same thing. 
 
#3
JnewbieD
New Member
  • Total Posts : 10
  • Reward points : 0
  • Joined: 2015/02/24 02:32:07
  • Location: 0
  • Status: offline
Re: Help on Creating Wi-Fi and Ethernet Applications Using MPLAB® Harmony Framework 2020/04/03 00:46:44 (permalink)
0
Dear Ty Sayman, yes, I solved the problem. Unfortunately, in this period, I am out of office for a while and I cannot check all what I did, but it also depends on your board hardware. In any case, I can advice you to revise carefully the bsp configuration of your board, mainly the clock configuration and the Heap size in Project Configuration.
 
#4
Jump to:
© 2020 APG vNext Commercial Version 4.5