• AVR Freaks

Hot!PICKit 3 works fine with PICKIT 3 v3.10 but not with MPLAB

Author
Jan Lichtenbelt
New Member
  • Total Posts : 15
  • Reward points : 0
  • Joined: 2016/12/15 08:45:58
  • Location: 0
  • Status: offline
2019/08/17 06:07:16 (permalink)
0

PICKit 3 works fine with PICKIT 3 v3.10 but not with MPLAB

I have one PC and one laptop, both Window 10, 64 bits.
I installed MPLAB v5.25 on both and the older software Pickit 3 v3.10 on the laptop.
Programming my PIC16F1847 is correctly done with the Pickit 3 v3.10 software. However, on the same laptop MPLAB X IPE does see the PICKIT 3 at all?????
On the PC, the MPLAB IPE sees the PicKit 3 tool, but power target circuit from PM3 does not power the microchip. And loading the hex file into the microchip resulted in the message the target must be powered externally. But neither power from the Pickit 3 tool, neither from external power help to down load the hex file. It fails.
In all cases I used MPLAB as administrator.
 
What can I do?
 
Kind regards
 
Jan (John) Lichtenbelt
 
 
post edited by Jan Lichtenbelt - 2019/08/17 10:35:36
#1

2 Replies Related Threads

    MBedder
    Circuit breaker
    • Total Posts : 6779
    • Reward points : 0
    • Joined: 2008/05/30 11:24:01
    • Location: Zelenograd, Russia
    • Status: offline
    Re: PICKit 3 works fine with PICKIT 3 v3.10 but not with MPLAB 2019/08/17 10:18:07 (permalink)
    0
    This is a PICkit5 forum, not PICkit6.
    #2
    Jan Lichtenbelt
    New Member
    • Total Posts : 15
    • Reward points : 0
    • Joined: 2016/12/15 08:45:58
    • Location: 0
    • Status: offline
    Re: PICKit 3 works fine with PICKIT 3 v3.10 but not with MPLAB 2019/08/19 04:26:21 (permalink)
    0
    I moved this discussion to an other Forum.
     
    Jan
    #3
    Jump to:
    © 2019 APG vNext Commercial Version 4.5