• AVR Freaks

Hot!'$$$' to enter command mode does not work anymore after firmware update > v4.41

Author
xdev
New Member
  • Total Posts : 28
  • Reward points : 0
  • Joined: 2019/03/04 06:11:05
  • Status: offline
2019/03/21 05:39:52 (permalink)
0

'$$$' to enter command mode does not work anymore after firmware update > v4.41

Hi there
 
We updated out RN-171 to FW version > 4.41, now they don't enter command mode anymore when entering '$$$'. But that issue just occurs over WLAN (with "Winsock" on terminal client) but not with a USB<->RS232 adapter.
 
After downgrading to V4.41 it works again.

We tryed version 4.75, a "special" version of 4.75 and the 4.8x versions - same problem with all of them.

Does somebody know that issue? If yes, is there a solution for it?
 
Thank you very much for your feedbacks.

Problem: Access Denied
You don't have permission to access "http://www.microchip.com/forums/post.aspx?" on this server.
Reference #18.76a3c017.1538996464.116cc17

Solution: Avoid links!!
#1

1 Reply Related Threads

    qhb
    Superb Member
    • Total Posts : 9998
    • Reward points : 0
    • Joined: 2016/06/05 14:55:32
    • Location: One step ahead...
    • Status: offline
    Re: '$$$' to enter command mode does not work anymore after firmware update > v4.41 2019/03/21 12:40:21 (permalink)
    0
    The "+++" sequence usually needs a few 100ms silence before and after the "+++" sequence.
    Maybe the WLAN is packetising the data, and eliminating any short delays you are introducing.
    Can you ensure a much bigger delay before and after that sequence? (Say 2 seconds?)
     
    (and make sure nothing is adding CRLF to the sequence!)
     
    post edited by qhb - 2019/03/21 12:41:26

    Nearly there...
    #2
    Jump to:
    © 2019 APG vNext Commercial Version 4.5