Hot!MPLABX 5.10 Navigator Windows Does NOT SHOW Anything

Author
pirupic
Starting Member
  • Total Posts : 82
  • Reward points : 0
  • Joined: 2005/02/22 05:57:56
  • Location: Madrid
  • Status: offline
2018/12/21 04:18:31 (permalink)
0

MPLABX 5.10 Navigator Windows Does NOT SHOW Anything

MPLABX 5.10 is not showing any function or object in the navigator window with a project that was shown ok with
MPLABX 4.20 and 3.61.
 
any idea? is it a new bug?
 
Update: I have opened other project and it works with this, but not with the previous.
Is it necessary to check any option to make the navigator windows show the information? 
 
P.D. I am using windows 10 in a HP brand new computer
 
post edited by pirupic - 2018/12/21 04:46:46

Attachment(s)

Attachments are not available: Download requirements not met
#1

9 Replies Related Threads

    GeorgePauley
    Moderator
    • Total Posts : 1041
    • Reward points : 0
    • Joined: 2009/12/01 13:59:30
    • Location: Chandler AZ
    • Status: offline
    Re: MPLABX 5.10 Navigator Windows Does NOT SHOW Anything 2018/12/21 09:48:03 (permalink)
    0
    I've been seeing this in NetBeans.  A quick Google search shows plenty of folks complaining about it.  Some folks hint that a rebuild might resolve the problem.  Others suggest a restart, possibly with a userdir clear.
    #2
    pirupic
    Starting Member
    • Total Posts : 82
    • Reward points : 0
    • Joined: 2005/02/22 05:57:56
    • Location: Madrid
    • Status: offline
    Re: MPLABX 5.10 Navigator Windows Does NOT SHOW Anything 2018/12/27 02:47:47 (permalink)
    0
    Hello George:
     
    so do you mean I need to "build  netbeans" or "restart netbeans", pink: pink I  really have no Idea what to deal with "netbeans" or even to restart  it.
     
     
     
     
    #3
    rjc101
    Super Member
    • Total Posts : 86
    • Reward points : 0
    • Joined: 2016/07/08 14:56:34
    • Location: 0
    • Status: online
    Re: MPLABX 5.10 Navigator Windows Does NOT SHOW Anything 2018/12/27 02:57:54 (permalink)
    +1 (1)
    Right click the name of the project in the Projects tab you show above then -> Code Assistance -> Reparse Project
     
    Give it a short time to do its thing (10 seconds or so should do) then click anywhere in the source code to wake the Navigator panel up.  After that just changing to a different source file will normally trigger the Navigator window to change.
     
    If it keeps happening it may just need a cache clear.  In Help, About the dialogue shows the path to the cache directory, quit MPLab and delete it than restart.  Normally a reparse will do the trick though.
    #4
    pirupic
    Starting Member
    • Total Posts : 82
    • Reward points : 0
    • Joined: 2005/02/22 05:57:56
    • Location: Madrid
    • Status: offline
    Re: MPLABX 5.10 Navigator Windows Does NOT SHOW Anything 2018/12/27 09:54:17 (permalink)
    0
    Hello:
    Thanks for your support:
     
    1) I did the reparse  Code Assistance -> Reparse Project
       It didn´t work
    2) Then I deleted the cache directory, ( all subfolders) 
      Did not work either.
    3) Finally I decided to uninstall MPLABX 5.10 and reinstall it again , it took me 15 minutes.
     No success, still can see nothing in navigator Window.pink: pinkmad: mad
     

    Attachment(s)

    Attachments are not available: Download requirements not met
    #5
    rjc101
    Super Member
    • Total Posts : 86
    • Reward points : 0
    • Joined: 2016/07/08 14:56:34
    • Location: 0
    • Status: online
    Re: MPLABX 5.10 Navigator Windows Does NOT SHOW Anything 2018/12/27 10:09:40 (permalink)
    0
    Did you delete the whole cache directory, the 'var' and everything in it? I think the whole things needs to go, or just rename it.
     
    If you did, then when you uninstalled did you also remove the user directory (location shown as for the cache directory above)?  If not, quit MPLAB and just rename the directory, as this will reset the environment to default with no settings, plugins etc.  Restart MPLAB and did that fix it?  If not, put the directory back and no harm done.
     
    Normally the reparse works, or wiping out the cache directory is needed if I've had lots of projects open.
     
    #6
    Jim Nickerson
    User 452
    • Total Posts : 5735
    • Reward points : 0
    • Joined: 2003/11/07 12:35:10
    • Location: San Diego, CA
    • Status: offline
    Re: MPLABX 5.10 Navigator Windows Does NOT SHOW Anything 2018/12/27 10:13:35 (permalink)
    +1 (1)
    Maybe you have a virus scanner that is interfering with the install ( 15 minutes is quite a while ).
    Maybe you could disable the virus scanner during the install.
    #7
    pirupic
    Starting Member
    • Total Posts : 82
    • Reward points : 0
    • Joined: 2005/02/22 05:57:56
    • Location: Madrid
    • Status: offline
    Re: MPLABX 5.10 Navigator Windows Does NOT SHOW Anything 2018/12/28 01:24:11 (permalink)
    0
    hi rjc101:
     
    Yes, I deleted the whole "var" directory,  Nevertherless I have closed MplabX, renamed the var directory and opened it again.
    A new "var" directory was created intermediately by MplabXbut still no information in navigator window, :(
    #8
    pirupic
    Starting Member
    • Total Posts : 82
    • Reward points : 0
    • Joined: 2005/02/22 05:57:56
    • Location: Madrid
    • Status: offline
    Re: MPLABX 5.10 Navigator Windows Does NOT SHOW Anything 2018/12/28 02:21:34 (permalink)
    0
    This is really weird,
     
    But now it seems to work¡¡¡¡¡
     
    I uninstall and reinstall again MPLABX 5.10. And still no information in navigator window.
    Then I opened a file .c, I selected a function and the click on the right mouse button select " navigation->Go to Implementation" and suddenly navigator window was filled with all the information. pink: pink
     
    Thank you to all you
     
    I hope this will help anybody
     
    Best Regards
    David.-
     

    Attachment(s)

    Attachments are not available: Download requirements not met
    #9
    user2x
    Super Member
    • Total Posts : 211
    • Reward points : 0
    • Joined: 2011/02/10 20:43:36
    • Location: 0
    • Status: offline
    Re: MPLABX 5.10 Navigator Windows Does NOT SHOW Anything 2019/02/13 14:26:32 (permalink)
    0
    This is not just a 5.xx problem. I already had EXACTLY the same issue on 4.15.
     
    Now, on a different PC, at a different office, I have it on 5.10. On Monday, it was OK and then it stopped and just says the all to famous: "Please Wait"
     
    None of the above suggestions help. Plus I have tried heaps of stuff on this problem in the previous environment.
     
    Surely they know about this buy now at Microchip?
    #10
    Jump to:
    © 2019 APG vNext Commercial Version 4.5