• AVR Freaks

WINC1500 Denies FW

Author
jyaron
Super Member
  • Total Posts : 392
  • Reward points : 0
  • Joined: 2003/11/07 12:43:15
  • Status: offline
2018/10/19 09:26:56 (permalink)
0

WINC1500 Denies FW

I ordered ATWINC1500-MR210PB1954 from Digikey.
 
It does not make it thru nm_spi_init() and can not read the Chip ID. I figure maybe the thing doesn't have firmware in it or something.
 
I tried to reflash the FW thru its UART using "download_all_mla_harmony.bat" and I get the attached failure. Spec sheet says it needs RTS/CTS... but, it does not specify what pins they are on the module. I expected this incompetence from uChip, but not Atmel.
 
Not sure what the problem is.
 
post edited by jyaron - 2018/10/19 10:08:29

Attached Image(s)

#1

4 Replies Related Threads

    Jim Nickerson
    User 452
    • Total Posts : 6361
    • Reward points : 0
    • Joined: 2003/11/07 12:35:10
    • Location: San Diego, CA
    • Status: offline
    Re: WINC1500 Denies FW 2018/10/19 10:05:26 (permalink)
    0
    Maybe you could open a support ticket ?
    #2
    jyaron
    Super Member
    • Total Posts : 392
    • Reward points : 0
    • Joined: 2003/11/07 12:43:15
    • Status: offline
    Re: WINC1500 Denies FW 2018/10/19 10:07:13 (permalink)
    0
    OK thanks. But don't really have 3 months to wait. I suppose I'll unsolder the thing and try one from the PICtail that actually seems to work.
    post edited by jyaron - 2018/10/19 10:39:50
    #3
    Jim Nickerson
    User 452
    • Total Posts : 6361
    • Reward points : 0
    • Joined: 2003/11/07 12:35:10
    • Location: San Diego, CA
    • Status: offline
    Re: WINC1500 Denies FW 2018/10/19 11:02:01 (permalink)
    0
    jyaron
    But don't really have 3 months to wait.



    I have not had the experience of waiting months for a response from support, It is unfortunate if that has been your experience.
    #4
    malaugh
    Super Member
    • Total Posts : 400
    • Reward points : 0
    • Joined: 2011/03/31 14:04:42
    • Location: San Diego
    • Status: offline
    Re: WINC1500 Denies FW 2018/10/19 11:11:53 (permalink)
    0
    The failure of  nm_spi_init() usually means a firmware mismatch.  The module firmware is only compatible with a range of host driver versions.  Look at the documentation and check to see if your host driver is in the correct range.
     
    When re-flash the module firmware over the UART connection, we only use Tx/Rx, no RTS/CTS, needed.  I do not know where that info came from.
     
     
    #5
    Jump to:
    © 2019 APG vNext Commercial Version 4.5