AnsweredHot!Progress bar not filling/displaying properly

Author
Digital_Angel
Starting Member
  • Total Posts : 50
  • Reward points : 0
  • Joined: 2014/08/27 06:56:45
  • Location: Northampton, UK
  • Status: offline
2018/02/15 02:33:43 (permalink)
0

Progress bar not filling/displaying properly

PIC32MX795F512L, custom board based on Exp16 with SSD1926 & Powertip 4.3 inch display.
Harmony v2.05 & MPLAB X IDE v4.05/4.10.
 
I have a progress bar which starts by filling in the wrong direction! 
The second half appears to fill properly, within the boundaries of the recessed progress bar window.
 
I'm literally just doing this in APP_Tasks during this state:

 
case AIRMICRO_STATE_VISUAL_STARTING_SEQUENCE:

EnableRecordLeds();
BCKLT_ENOn();
 

if (progress <= 99){
laProgressBarWidget_SetValue(ProgressBarWidgetStarting, progress); 
progress++;
DelayMs(15);
break;
}
 

// When progress bar is finished loading...
DisableRecordLeds();
GoToIdleScreen(); // Prepare to move to next state...
break; 
}
 

 
Video clip here: https://goo.gl/MbxbuR
I do have it set to 'right' in the Graphics Composer, anything else I'm missing?
 
 
post edited by Digital_Angel - 2018/02/15 02:44:40
#1
Ed@Microchip
Junior Member
  • Total Posts : 55
  • Reward points : 0
  • Joined: 2017/04/06 09:39:29
  • Location: 0
  • Status: offline
Re: Progress bar not filling/displaying properly 2018/04/12 09:19:09 (permalink)
0
Hi Digital_Angel,
 
Looking at the video, it appears that you have another progress bar overlayed on top of another progress bar. Can you confirm that you only have one progress bar in the screen?
 
Thanks,
 
[link=mailto:Ed@Microchip]Ed@Microchip[/link]
#2
Digital_Angel
Starting Member
  • Total Posts : 50
  • Reward points : 0
  • Joined: 2014/08/27 06:56:45
  • Location: Northampton, UK
  • Status: offline
Re: Progress bar not filling/displaying properly 2018/04/17 04:48:29 (permalink)
0
Thanks for responding Ed,
I have a second one, but it is a different size, scheme and position, and its value is not changed.

Attached Image(s)

#3
Ed@Microchip
Junior Member
  • Total Posts : 55
  • Reward points : 0
  • Joined: 2017/04/06 09:39:29
  • Location: 0
  • Status: offline
Re: Progress bar not filling/displaying properly 2018/04/17 09:52:26 (permalink)
0
Hi Digital_Angel,
 
I have no problems using the progress bar on pic32mx_usb_sk2_meb. I added a progress bar in aria_quickstart, and used a similar code as yours to set the progress bar value and it is working as expected. It looks like the only difference is that you have a bigger display. 
 
Can you send me your project so I can inspect it?
 
Thanks,
 
[link=mailto:Ed@Microchip]Ed@Microchip[/link]
#4
Digital_Angel
Starting Member
  • Total Posts : 50
  • Reward points : 0
  • Joined: 2014/08/27 06:56:45
  • Location: Northampton, UK
  • Status: offline
Re: Progress bar not filling/displaying properly 2018/04/23 08:24:26 (permalink)
0
I'm wondering if it's related to an issue I'm having regarded the positioning of widget backgrounds away from their widgets and other features (borders/text etc). Someone is currently taking a look at that for me, so I'll report back if there's still an issue. Thanks!
#5
Ed@Microchip
Junior Member
  • Total Posts : 55
  • Reward points : 0
  • Joined: 2017/04/06 09:39:29
  • Location: 0
  • Status: offline
Re: Progress bar not filling/displaying properly 2018/05/02 08:33:27 (permalink) ☼ Best Answerby Digital_Angel 2018/05/16 05:22:43
5 (1)
Attached is the patched file gfx_layer.c for v2.05. This will be fixed in the next release v2.06.
#6
Jump to:
© 2018 APG vNext Trial Version 4.5