Hot![SOLVED]Harmony example "debug_uart" problem

Author
kseg
Starting Member
  • Total Posts : 63
  • Reward points : 0
  • Joined: 2016/05/26 07:30:47
  • Location: 0
  • Status: offline
2017/10/06 20:38:06 (permalink)
0

[SOLVED]Harmony example "debug_uart" problem

I tried Harmony example "debug_uart", It run fine.
And I found two interesting things:
1.  "debug_uart" only can use USART_ID_2.
     I change to use USART_ID_4, it doesn't work.  go back to USART_ID_2, everything is OK.
      only USART_ID_2 can be used for Harmony Console & Debug service, right?
 
2.  "debug_uart" demo has below 3 calls.
        SYS_MESSAGE("\n\rTest Message!");
        SYS_DEBUG_MESSAGE(SYS_ERROR_DEBUG, "\n\rTest Debug Message!");
        SYS_DEBUG_PRINT(SYS_ERROR_ERROR, "\n\rTest Error Message %d", 1);
 
when the "debug_uart" is running, I only see below messages in the terminal window on PC.

        Test Message!
        Test Error Message 1

"Test Debug Message!" is missing in both normal mode and debug mode.
 
Did I have anything wrong?
post edited by kseg - 2017/10/06 21:25:51
#1

1 Reply Related Threads

    kseg
    Starting Member
    • Total Posts : 63
    • Reward points : 0
    • Joined: 2016/05/26 07:30:47
    • Location: 0
    • Status: offline
    Re: Harmony example "debug_uart" problem 2017/10/06 21:25:23 (permalink)
    0
    SYS_DEBUG_MESSAGE(SYS_ERROR_DEBUG, "\n\rTest Debug Message!");
     
    problem fixed after changing the parameter of SYS_DEBUG_MESSAGE  from "SYS_ERROR_DEBUG" to "SYS_ERROR_FATAL".
     
    #2
    Jump to:
    © 2017 APG vNext Commercial Version 4.5